Creëer een groene oase met planten in de badkamer

Al 40 jaar een familiebedrijf
Qasa afbeelding
9,6

74 reviews

Creëer een groene oase met planten in de badkamer

2 oktober, 2023

Gepubliceerd door Brimotech

Creëer een groene oase met planten in de badkamer

Heeft u er ooit aan gedacht om uw badkamer te transformeren tot een plaats waar ontspanning en natuurlijke schoonheid centraal staan? Dat kunt u doen door simpelweg een beetje groen toe te voegen. In dit artikel ontdekt u hoe u uw badkamer kunt omtoveren tot een prachtige groene oase met behulp van de juiste planten.

De voordelen van planten in de badkamer

Planten in de badkamer zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze bieden ook tal van voordelen. Ontdek waarom u planten zou moeten overwegen voor uw badkamer:

Zuivering van de lucht

Planten zoals varens kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in uw badkamer door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof vrij te geven.

Stressvermindering

Het zien van groen en het verzorgen van planten kan effectief stress verminderen en een gevoel van kalmte bevorderen; precies wat u nodig heeft in uw badkamer.

Natuurlijke luchtbevochtiging

Sommige planten kunnen de luchtvochtigheid in uw woning reguleren, wat vooral handig is tijdens de droge wintermaanden.

De beste planten voor uw badkamer

De voordelen van planten in de badkamer zijn duidelijk, maar welke planten zijn eigenlijk geschikt voor de sanitaire ruimte? Er zijn verschillende plantensoorten die het extra goed doen in de vochtige omgeving van een badkamer:

Varens

Varens, zoals de Nephrolepis (Krulvaren) en de Pteris (Struisvaren), zijn geweldige luchtzuiveraars. Deze planten houden van vochtige ruimtes en zijn perfect voor in badkamers met veel indirect licht.

Lepelplant

De lepelplant (Spathiphyllum) staat bekend om zijn prachtige groene bladeren met witte, kelkachtige bloemen. Deze plant doet het net als de varen goed in vochtige omstandigheden en vormt de ideale groene toevoeging voor uw badkamer.

Orchidee

De sierlijke orchidee voegt een subtiele elegantie toe aan uw badkamer. Deze prachtige planten met opvallende bloemen gedijen zeer goed bij indirect licht en zijn een waar sieraad voor iedere badkamer.

Bamboe

De Aziatische bamboe is een gras dat snel groeit in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien hebben ze slechts weinig licht nodig. Bamboe voegt een vleugje zen toe aan uw badkamerdecor.

Badkamerinrichting met planten

Het integreren van planten in uw badkamerinrichting kan een wereld van verschil maken. Of u nu een klassieke badkamer heeft of juist kiest voor modern design: een beetje groen doet het altijd goed. Hier zijn enkele tips om uw badkamer te transformeren tot een natuurlijke oase:

1. Planten op planken

Plaats planken boven uw badkamermeubels en zet daar uw favoriete planten op. Dit creëert hoogte en voegt een natuurlijk element toe aan uw ruimte.

2. Hangende planten

Overweeg het ophangen van planten in leuke plantenhangers. Dit zorgt voor een speels effect en verdeelt het groen op een mooie manier over de ruimte in de badkamer.

3. Planten in potten

Kies decoratieve potten of manden voor uw planten om uw badkamerstijl aan te vullen. Denk aan passende tinten en texturen die passen bij uw kleurenschema.

4. Natuurlijke scheiding

Gebruik grote planten om delen van uw badkamer op een natuurlijke manier te scheiden. Dit creëert zones en voegt privacy toe.

5. Kies de juiste planten

Kies voor planten die van nature passen bij de vochtige omgeving van een badkamer, zoals varens en grassen. Dit maakt het onderhoud eenvoudiger en bevordert de groei.

Creëer uw eigen groene oase met Bogaard Badkamers

Bent u klaar om uw badkamer te transformeren in een groene oase waar u heerlijk tot rust kunt komen? Of u nu op zoek bent naar advies over uw badkamerinrichting of overweegt uw hele badkamer te vernieuwen, Bogaard Badkamers is uw partner. We verwelkomen u graag in onze showroom, waar u de mogelijkheden kunt verkennen en inspiratie kunt opdoen.

Neem contact met ons op en begin met het creëren van uw eigen stukje natuurlijke sereniteit in huis met een badkamer met Bogaard Badkamers.

Onze klanten

aan het woord

 • “Dank”
  Een nieuwe badkamer moest er komen. Dan begint het traject. Wat moet er in, hoe gaan we het inrichten en vooral wat is er mogelijk. Vele showrooms gezien en als laatste kwamen we bij Bogaard. Bij de ontvangst in de showroom hadden wij een goed gevoel en dat is in…
  FAM HENSBERGEN
 • “Dik tevreden”
  Ik heb eind vorige jaar bij Bogaard een keuken uitgezocht. Nadat de keuken door Rob was ingemeten, heb ik in de zaak het materiaal uitgezocht en samen met Remy nog allerlei dingen laten aanpassen. Dat komt doordat ik en klein en gehandicapt ben. Remy kwam en liet mij de 3D…
  MW. WIL DE WAAL
 • “Beste gevoel”
  Na diverse badkamer showrooms bezocht te hebben kochten we uiteindelijk de badkamer bij Bogaard keukens en badkamers. Niet omdat ze de goedkoopste waren maar omdat we daar het beste gevoel bij kregen. Men beschikt over een mooie showroom waar diverse ingerichte badkamers te zien zijn. Prima uitleg en hulp bij…
  MARCEL EN RAMONA
 • “Een aanrader”
  Prima meedenkend in voorfase om tot een gewenst ontwerp te komen.Ruime keus in toe te passen materialen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Uitvoering door prima medewerkers volgens een zeer strakke planning. Een aanrader!
  B. HORSELING
 • “Mooi resultaat”
  Vanwege de beperkte mogelijkheden bij het uitkiezen van het meerwerk wat werd aangeboden bij ons nieuwe huis, zijn we gaan rondkijken naar de mogelijkheden als we zelf alles regelen. Met ' alles' bedoelen wij: vloer betegelen, wanden en plafonds stucen en sauzen, toiletten, badkamer en keuken plaatsen. Zo zijn we…
  RUUD VISSER EN ROBERT BRAMA
 • “Veel complimenten”
  Eindelijk hadden we besloten om een nieuwe keuken aan te gaan schaffen. Op basis van ervaringen van anderen en omdat Boogaard een echt Almeers bedrijf is, besloten we daar te gaan kijken. We werden allervriendelijkst door Dirk ontvangen. Hij heeft met heel veel geduld en aandacht ons geholpen om een…
  DIRK EN MARJAN VAN AKEN
 • “Absoluut goed”
  Zowel een complete keuken als badkamer gekocht bij Dirk Bogaard. Nadat uitvoerig de tijd is genomen om het wensenpakket door te nemen heeft vervolgens in juli 2018 de plaatsing van zowel de keuken als ook de badkamer plaatsgehad. Zeer kundige werklieden met verstand van zaken en staan open voor wijzigingsverzoeken…
  TWAN WILKE
 • “Goed bedrijf”
  Je kunt gerust stellen dat wij kritische kopers zijn en we wilden in ons nieuwe huis bovendien geen standaard inrichting. Wij hadden dan ook al een handvol badkamerspecialisten achter ons gelaten voordat we via qasa.nl op Bogaard stuitten. De reden dat we aldaar het eerste bezoek gebracht hebben, is de…
  MURAT EN MARIANNE
 • “Complete verbouwing”
  Onze buren hadden Bogaard keukens en badkamers aanbevolen toen we jaren terug een lekkage hadden die beunhazen hadden veroorzaakt bij het aanleggen van een nieuwe badkamer. Dit hebben ze prima opgelost. Bij deze buren hadden ze de keuken verplaatst en een aanbouw gemaakt. Toen we een nieuwe keuken wilde die…
  ANDRÉ EN SACHA VAN MOURIK
 • “Goed bedrijf”
  Nadat wij in 2018 een aantal offertes voor een nieuwe badkamer had op laten maken, maar daarbij geen goed gevoel hadden zijn we verder gaan kijken. In 2019 via Google terecht gekomen bij Bogaard Almere, waar ik telefonisch contact had met Dirk Bogaard over een nieuwe badkamer. Hij gaf aan…
  MANUELA VAN KUIK
Bekijk hier alle ervaringen

Bezoek de showroom van Bogaard Badkamers

Kom langs in onze showroom en doe inspiratie op voor uw nieuwe badkamer. Ook op zaterdag bent u van harte welkom! We zijn te vinden in Almere Muziekwijk op het onderstaande adres.

Operetteweg 42
1323 VB Almere
Telefoon: 036 531 4302

Bereken mijn route naar Bogaard Badkamers

Openingstijden

 • Maandag: Op afspraak
 • Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur
 • Zondag: Gesloten